Het project Kanaaltuinen Arthus telt in totaal zo’n 200 woningen. De woonunits worden in 4 fasen gebouwd, met 46 units in de eerste fase die eind 2017 opgeleverd worden.

Eén voor één zijn de woonsten ontworpen met oog op duurzaamheid (denk maar aan de isolatie- en ventilatie-eisen) en innovatie, modern en stedelijk maar tegelijk ook perfect geïntegreerd in de landelijke look van de regio. Het inheemse groen, zoals bomen en planten, worden met andere woorden maximaal bewaard!

In deze eerste fase heeft u keuze uit 4 type units. Als eerste hebben we de 24 urban villa’s aan het park die opgedeeld zijn in drie appartementsblokken. Daarnaast zijn er 3 type woningen, namelijk de schakelwoningen, de tuinkamerwoningen en de architectenwoningen.

Het project wordt in vier fasen gebouwd, met 46 woningen in de eerst fase die eind 2017 opgeleverd worden.

 • ongeveer 200 nieuwbouwwoningen
 • duurzaam & innovatief
 •  een mix van betaalbare woontypes
 • 1,5 ha park centraal als blikvanger
 •  ruim natuurgebied met buurtpark, plein en groendreven
 • overal voldoende parkeergelegenheid
 • geïntegreerd in landelijke look van de regio

Het nieuwe woontijdperk

In Sint-Pieters-Leeuw breekt een nieuw woontijdperk aan. In het project Kanaaltuinen worden een 200-tal nieuwe woningengerealiseerd in een mooie mix van parkvilla appartementen, parkwoningen, eengezinswoningen en appartementen. Een mooi en divers aanbod dat u in staat stelt om precies de woonst te kiezen die het best bij u past.

Het project wordt in vier fasen opgebouwd, met 46 woningen in de eerste fase die eind 2017 opgeleverd worden.

Dit innoverende project biedt:

 • Groene, dynamische buurt
 • Dicht bij een grootstad, dynamisch en ondernemend en toch ook rustig genesteld in het groen
 • Ongeveer 200 nieuwe woningen in een mooie mix van parkvilla’s, eengezinswoningen en appartementen die een park van 1,5 ha omringen
 • Duurzaam en innovatief gebouwd
 • Een mix van betaalbare woontypes

Het woonproject

De woonunits worden in 4 fasen gebouwd, met 46 units in de eerste fase die eind 2017 opgeleverd worden. Een voor een zijn de woonsten ontworpen met oog op duurzaamheid (denk maar aan de isolatie- en ventilatie-eisen) en innovatie, modern en stedelijkmaar tegelijk ook perfect geïntegreerd in de landelijke look van de regio. Het inheemse groen, zoals bomen en planten, worden met andere woorden maximaal bewaard!

Ondanks de uitstekende ligging vlakbij het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de rustige omgeving, blijft wonen in de Kanaaltuinen betaalbaar dankzij de slimme architectuur. Bovendien maakt de goed doordachte en duurzame langetermijnvisie het u mogelijk om ook na de aankoop de verbruik- en energiekosten laag te houden.

Mobiliteit

Van doorgaand verkeer is in de verkaveling geen sprake: de voorziene wegen zijn uitsluitend bestemd voor u als bewoner.

Mobiliteit is dan ook het sleutelwoord in dit project: door de zogenaamde ‘trage’ verbindingswegen en de maximalisatie van het aantal parkeerplaatsen op privéterrein blijft de wijk tegelijk leefbaar en vlot bereikbaar!